Share

General information

Information in local language
Festa del Porc i la Cervesa

Enguany tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 de setembre de 2014, a la Plaça Fra Bernadí. L’accés a la fira i a pràcticament totes les activitats és gratuït.  

La fira obrirà portes el divendres 26 de setembre a les 8 del vespre, amb un SOPAR MARIDAT DE GALA, i durant tot el cap de setmana hi haurà degustació i venda de productes del porc, plats preparats d’embotits i cerveses artesanes de qualitat, que els visitants podran tastar a la carpa menjador i terrasses de la fira o be passejant i gaudint de les desfilades de moda, concerts i espectacles que complementen la fira.

Les activitats principals de la fira, son:

ESPAI DEL PORC: MATANÇA DEL PORC I ELABORACIÓ D’EMBOTITS EN DIRECTE. Espectacle gastronòmic, a través del qual els visitants poden veure com es feia l’elaboració d’embotit i altres productes tradicionals a la masia: botifarra del perol, bull, botifarra negra,  morro fregit... La matança del porc i l’elaboració d’embotits es pot veure el dissabte a partir les 5 de la tarda (fins al vespre) i el diumenge a partir de les 11 del matí a les 2 de la tarda. Aquest any, complementant la matança, els cansaladers i comerciants del Mercat Municipal també duran a terme la ROSTIDA EN DIRECTE DE 4 PORCS a foc lent, tant dissabte com diumenge, que es serveixen i degusten, un cop rostits, a la fira.

L’AULA DEL GUST: És un espai pensat per que els gormands puguin tastar nous productes, gaudir de delicatessens, o be aprendre a diferenciar entre la qualitat de productes. Aquest any l’Aula manté protagonisme dins l’antic edifici de La Cooperativa, a la mateixa Pl. Fra Bernadí, ampliant la seva capacitat i oferint un entorn totalment nou i renovat als gormands. A l’aula s’hi porten a terme tasts guiats de cerveses artesanes, ja siguin nacionals o d’importació, maridatges amb cervesa i porc, tasts d’embotits selectes i de qualitat,  degustacions de plats preparats, xerrades sobre el procediment cerveser artesà, i molt més.

MOSTRA DE CERVESES ARTESANES, NACIONALS I D’IMPORTACIÓ: Durant tot el cap de setmana es poden tastar a la fira diferents cerveses artesanes, nacionals i/o d’importació, i aprendre sobre el seu procediment d’elaboració, el maridatge i l’especialitat i propietats de cadascuna.

DEGUSTACIÓ I VENDA DE PLATS PREPARATS: L’oferta gastronòmica de la fira es complementa amb la participació de diferents restaurants i establiments de la ciutat i de la comarca, que aprofiten la seva participació en la fira per elaborar plats especials i que també ofereixen menús especials al seu establiments, on el porc i la cervesa en son protagonistes o es complementen.

MERCAT DE PRODUCTE DE PROXIMITAT I EMBOTIT ARTESÀ: La fira es complementa amb un mercat en el que els productors locals i comarcals ofereixen tasts i venda de delícies artesanes com l’embotit amb castanya, patès, foies i altres delicatessens gastronòmiques de qualitat, que enguany estaran presents a la mateixa Pl. Fra Bernadí.

LA GRANJA: Un espai pensat per que les famílies, i especialment els més menuts de la casa, disposin d’un espai de joc i d’experimentació que els apropi al món del porc i a la vida de la masia.

VISITES GUIADES I ACTIVITATS CULTURALS: durant el cap de setmana es programaran diverses activitats pensades per que els visitants descobreixin la ciutat: visites guiades a la Colònia Rusiñol i al nucli històric de la ciutat, pedalades, concerts, desfilades de moda i exposicions. 

The main activities of the Festa del Porc i la Cervesa are:

  • Pork Area: Pig Slaughter and a Live Demonstration of Making Charcuterie.This is a culinary spectacle where visitors can see how sausages and other traditional farmhouse products are prepared, such as sweetbread sausage, white sausage, black pudding, fried pig’s snout and more. The pig slaughter and charcuterie demonstration can be seen on Saturday from 5 pm (until the evening) and on Sunday between 11 am and 2 pm. This year, in combination with the pig slaughter, the pork butchers and stallholders of the municipal market will hold a slow hog roast of four pigs over an open fire on both Saturday and Sunday, which will then be served to festival-goers.
  • Tasting Workshop: This area is for foodies to sample new products, savour regional charcuterie and learn to distinguish the quality of different products. This year the workshop takes over the old Cooperative building right on Pl.  Fra Bernadí and offers guided tastings of domestic and imported craft beers, pairings of beer and pork, tastings of select charcuterie, samples of pre-prepared dishes, talks on how to brew craft beers, and much more.
  • Exhibition of Domestic and Imported Craft Beers: During the whole weekend visitors can taste a variety of domestic and imported craft beers learn about the brewing process, what kind of food suit to different beers and what the special characteristics of each beer are.
  • Tasting and Sale of Pre-prepared Dishes: In addition, local and regional restaurants will create special dishes and menus focusing on pork and beer and how the two can complement each other.
  • Charcuterie Market: The festival is rounded off by a market at which local and regional producers offer samples and sell traditionally-made delicacies such as chestnut sausage, pâtés, foie gras and other high quality gourmet charcuterie, which will be available in Pl.  Fra Bernadí this year.
  • The Farm: A space where families, especially kids, can come to play and experiment, gaining a better understanding of farm life and what raising pigs is like.
  • Guided Tours and Cultural Activities: During the weekend, various activities are planned to help visitors get to know the town: guided tours of the Rusiñol Colony and the city’s historical quarter, bicycle rides, concerts, fashion shows and exhibitions.