Share

General information

Information in local language
Fira de l’Avellana

Al Baix Camp, a la població de Riudoms, es celebra aquesta singular fira, ja quatricentenària, la Fira de Sant Llorenç, la Fira de l’Avellana, durant el 2n cap de setmana d’agost i en la qual, avui en dia s’hi exposen fruïts secs i derivats i la seva gastronomia. També podem trobar sectors de caire multisectorial com els dedicats a la maquinària agrícola, automoció i comerç en general, així com una mostra d’entitats i actes culturals.

Com molt bé diu el director de la fira: "Podrem gaudir de la festa, trobar-nos en un ambient sa i distès, conèixer millor el nostre terme i tot el nostre territori, les tradicions, els costums, la gastronomia amb l’avellana com a ingredient principal, la terra del genial arquitecte Antoni Gaudí, l’oli d’oliva arbequina verge extra, la nostra cultura i sobretot, coneixereu millor el tarannà de la nostra gent. A tothom que ens visiti, riudomencs i amics forasters: segur que repetireu!".

En aquesta fira es programen espectacles relacionats amb la cultura i la nostra gent: gegants, castells, actuacions musicals i culturals, la cloenda de la Combinada de Curses de portadors de saques d’avellanes, diables, caminades, exposicions i jornades tècniques i gastronòmiques, envoltats sempre de l’omnipresència del fill il·lustre riudomenc més universal: el genial arquitecte Antoni Gaudí.

In the fair you are invited to enjoy and learn about the village and the region, their traditions and customs, and of course, the local gastronomy whose most important ingredient is the hazelnut. Moreover, you will have the chance to taste the Arbequina extra virgin olive oil and last but least: get to know the birthplace of one of the most famous Spanish arquitects, Antoni Gaudí.

Regarding the fair programme, you can find various leisure activities: gegants (giants), castells (human towers), musical and cultural performances, as well as the combined race of carriers of hazelnuts sacks, diables (folkloric devils), expositions and culinary days, always surrounded by the omnipresence of our most illustrious local personality: the brilliant architect Antoni Gaudí.