Share

General information

Information in local language
Mercat del bolet a Cal Rosal

El Mercat del bolet de Cal Rosal és un dels més antics i coneguts de Catalunya i es celebra durant cada tardor a Cal Rosal, (Olvan, Berguedà). Es troba obert cada dia de les 10 del matí a les 19 hores. Hi trobareu parades de bolets frescos, bolets deshidratats i en conserva, rissottos, pastes, oli, patés... de bolets, embotits, formatges, iogurts, ous i mel del Berguedà.

Olvan és un petit municipi amb una gran varietat de recursos turístics. El seu passat rural i tèxtil a la vegada ha deixat un llegat de gran valor cultural, patrimonial i humà que us acostarà a diversos moments de la nostra història. Els seus habitants han sabut reconvertir aquests elements històrics amb gran creativitat i empenta en uns atractius turístics molt especials pels visitants d’avui.
El municipi inclou dos nuclis de població ben diferenciats. Olvan, amagat entre serres a l’est del Llobregat, és un poble que s’ha dedicat tradicionalment a la pagesia i que conserva la tranquil·litat, mentre que Cal Rosal, a tocar el riu, és una colònia tèxtil amb un passat esplendorós i un futur prometedor.
L’entorn d’Olvan ofereix un gran nombre de rutes practicables a peu, en bicicleta o a cavall que us aniran mostrant les 100 masies del municipi. Per observar la vida rural de més a prop podeu visitar Fuïves, la masia que conserva i reprodueix el guarà, el ruc català, o bé podeu allotjar-vos en una casa d’agroturisme.
Cal Rosal us mostra el ric patrimoni industrial que encara conserva i us ofereix un nucli comercial i de serveis que us pot ser molt útil en els dies de la vostra estada al Berguedà. Tot el conjunt està resseguit per la Ruta de les Colònies que, tot baixant pel costat del riu, us portarà a conèixer racons de calma i també la gran riquesa que ha aportat el riu Llobregat a la comarca.

 

 

Olvan is a small municipality with a huge range of tourist activities. Its rural and textile heritage has left a rich cultural legacy, which draws the visitors’ attention to many key moments in history. With great creativity and enthusiasm, the local people have turned nowadays these historical moments into very special attractions for the visitor .

The municipality includes two very different towns. Olvan, nestled in the mountains to the east of the Llobregat, is a traditional town dedicated to a peaceful rural way of life, while Cal Rosal, on the banks of the river, is a textile town with a glorious past and a bright future. The area around Olvan offers many routes suitable for walking, cycling or horse riding which pass by the 100 farmhouses in the municipality. To take a closer look at rural life, you can visit Fuïves, home and breeding centre of the Catalan donkey, or even stay in agro-tourism accommodation.

Cal Rosal has a rich industrial heritage which still exists today with its commercial centre and all the essential services you could need for a few days’ stay in Berguedà. The area is crossed by the Ruta de les Colònies, a path that follows the river and takes in many beautiful locations, showing the great richness that the Llobregat River brings to the region.