Share

General information

Information in local language
Mercat de la Patata del Bufet

El Mercat de la Patata del Bufet es realitza tots els diumenges del mes d’octubre a partir de les 9 del matí, a la Plaça de la Rectoria d’Orís, on a més de comprar aquesta varietat de patata es poden gaudir diferents activitats al llarg de tot el dia, com tastos gastronòmics de receptes fetes en base a la patata del bufet i diferents activitats lúdiques per a petits i grans.

Al mercat s’hi poden trobar tots els productors de l’apreciada patata que comercialitzen majoritàriament la seva producció aquí. De fet, fora del mercat durant el mes d’octubre, és molt difícil poder comprar aquesta deliciosa varietat de patata.

La patata del Bufet és el nom abreujat d'una varietat molt antiga provinent de la Bretanya francesa, i el seu conreu a la comarca d'Osona ve de lluny. El clima i la terra han estat factors clau en la seva adaptació a aquestes contrades. Després d’uns anys en els que aquesta varietat havia estat en peril d’extinció, actualment és una de les més apreciades de les que es produeixen a Catalunya, per les seves virtuts dietètiques i culinàries.

Producers of the much-prized potato can all be found at the market, where they sell the majority of their production. In fact, during the month of October it is very difficult to buy this delicious variety anywhere else except the market.

The name Bufet potato is an abbreviation of a very old variety from French Brittan, and its cultivation in the Osona region goes back in time. The climate and soil have been key factors in how it has adapted to this land. Following some years when the variety was in danger of extinction, it is now one of the most prized varieties produced in Catalunya region due to its dietary and culinary benefits.