Share

General information

Information in local language
Fira de la Llenega

L’últim cap de setmana d’octubre se celebra a Cardona la popular Fira de la Llenega, una mostra dedicada al món dels bolets que acull diverses activitats relacionades amb aquest producte típic del municipi. La mostra, creada l’any 1993, ofereix un ampli ventall d’activitats amb degustació de la cuina dels bolets, venda de tot tipus de bolets i productes alimentaris artesanals, exposicions, conferències i concursos relacionats amb els bolets, i el Festival Infantil “Tocats del Bolet” per als boletaries més petits.

La Fira de la Llenega es celebra al centre històric de Cardona, que és un Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de conjunt històric, des de l’any 1992. Els seus orígens s’han de situar a la primera meitat del segle XI, quan es va formar un petit burg o raval entorn del mercat que se celebrava als peus de la muntanya del castell.

Visitar Cardona és sentir la història en directe: podeu passejar per una vila medieval, contemplar la grandesa de temples romànics i gòtics i reviure setges i batalles al castell més inexpugnable. Visitar Cardona és viure l’experiència de trobar-vos dins d’una muntanya de sal única al món i gaudir de rutes per un entorn natural i rural excepcionals.

The fair offers a wide range of events including tasting of mushroom dishes, exhibitions, conferences and competitions related to mushrooms, as well as a children’s festival called Tocats del Bolets (Touches of Mushrooms) for the youngest mushroom fans.

The fair is held in the historic centre of Cardona, dating back to the first half of the 11th century when a small hamlet or suburb was created.

You can wander through the Medieval town, marvel at the grandeur of the Roman and Gothic temples and re-live sieges and battles in the impregnable castle. Visiting Cardona gives you the chance to experience the feeling of being inside a salt mountain, a truly unique place, and to enjoy walks in an exceptional natural and rural environment.